Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Шевченківському районі столиці встановлять контейнери для сортування паперу, пластику та скла

28 серпня 2020 року, 15:00

Працівники комунального підприємства «Київкомунсервіс» продовжують встановлювати контейнери для роздільного збору відходів. Планують встановити 104 контейнери біля житлових будинків Шевченківського району. Загалом у Києві цього року встановили 580 таких контейнерів для пластику, скла та паперу. Про це повідомив директор «Київкомунсервісу» Максим Ляшкевич.

За його словами, баки вже розмістили в таких районах: Дарницькому – 107, Дніпровському – 98, Деснянському – 114, Оболонському – 96, Подільському – 100, Шевченківському – 41, Печерському – 12, Голосіївському – 9, с. Підгірці (Полігон №5) – 3. Вони мають форму «дзвіночка» та відрізняються за кольорами: синій – для паперу, зелений – для скла, жовтий – для пластику.

«Адреси, де встановлюємо такі контейнери ми обираємо на основі звернень мешканців, які прагнуть сортувати сміття», – зауважив Максим Ляшкевич.

Також він додав, що звернення щодо встановлення контейнерів можна подати на офіційному сайті підприємства: http://kks.kiev.ua/zvernennya/.

Директор КП «Київкомунсервіс» наголосив, що дуже важливо врахувати наявність на прибудинковій території майданчика розміром 4х2 метри, можливість заїзду спецавтотранспорту та готовність усіх мешканців сортувати відходи.

Контейнери «дзвіночки» мають об’єм 2,5 м куб. та габаритні розміри (висота – 1570 мм, діаметр – 1730 мм), діаметр отвору для завантаження відходів 250 мм. При вивантаженні відходів спецавтотранспортом контейнер піднімається на висоту мінімум 6 метрів.

На кожному контейнері нанесено інформацію, для якого виду відходів (ресурсоцінної сировини) він призначений, а за контактним номером телефону можна подати інформацію щодо їх наповненості та необхідності вивезення.

Нагадаємо, що у Києві придбали 1000 нових контейнерів для роздільного збору відходів, що поступово встановлюють в усіх районах міста. Контейнери також розміщують у парках Києва.

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]