Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Шевченківському районі відкрили пам’ятний бюст всесвітньо відомому кубинському діячу Хосе Марті

19 травня 2021 року, 16:14

У центрі столиці відбулася урочиста церемонія відкриття пам’ятного бюсту всесвітньо відомому великому кубинському гуманісту Хосе Марті. Захід відбувся за підтримки управління міжнародних зв’язків КМДА.

«Подія відбулася в Шевченківському районі столиці – на алеї вул. Бульварно-Кудрявської, де ми увіковічнюємо пам’ять видатних діячів, які зробили свій внесок в Україну. Понад 20 років тому в центральному парку м. Гавани було встановлено пам’ятник Тарасу Шевченку – і сьогодні, ми укріпили багаторічні культурні стосунки», – зазначив голова Шевченківської РДА Олег Гаряга.

Участь у події взяли також Надзвичайний та Повноважний Посол Республіки Куба в Україні і Республіці Молдова пані Натача Діас Агілера, представники управління міжнародних зв’язків КМДА.

Ім’я Хосе Марті вшановують у всьому світі як видатного дипломата, письменника, мислителя та журналіста. У 2003 році ЮНЕСКО започаткувало Всесвітню програму Міжнародної солідарності імені Хосе Марті.

Його гуманітарна діяльність також дійшла й до України: завдяки гуманістичним ідеям Хосе Марті у 1990 році кубинським урядом була запроваджена програма «Діти Чорнобиля», в рамках якої надавалась безоплатна медична допомога.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]