Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Шевченківському районі з’явиться ще один комунальний дитсадок

05 жовтня 2017 року

У Шевченківському районі з’явиться ще один комунальний дитсадок

Сьогодні на пленарному засіданні Київської міської ради депутати підтримали створення комунального закладу “Дошкільний навчальний заклад №13 Шевченківського району міста Києва”.

Передбачається відновлення дошкільного навчального закладу, який не функціонує з 1996 року. Відповідний дитячий садок розташовується на вулиці Бульварно-Кудрявській, 29, що у Шевченківському районі столиці.

“До 1995 року там розташовувався дошкільний навчальний заклад 13, який відвідували 75 дітей Шевченківського району. Однак відтоді садочок припинив свою роботу і його приміщення були передані в користування іншим організаціям, зокрема Пенсійному фонду. Сьогодні, в умовах гострої потреби нових місць для дітей у ДНЗ, Київ повертає пряме призначення таким будівлям. І я сподіваюся, що цей заклад не стане винятком. Адже потреби наших дітей - пріоритет у роботі міської влади, а адміністративні структури можуть розташуватися і в інших будівлях”, - зазначила співавтор відповідного рішення, депутат Київради Ганна Старостенко.

“Наразі, в Києві суцільно переповнені дошкільні навчальні заклади. Зокрема, з офіційних даних відомо, що в столиці обліковується 604 працюючих ДНЗ різних типів і форм власності, які відвідує близько 112 тисяч дітей. У середньому дошкільні навчальні заклади столиці укомплектовані понад норму: на 100 місцях виховується 125 дітей. Тому місту потрібен ще один комунальний дитсадок”, - зазначила співавтор відповідного рішення, депутат Київради Ольга Балицька.

Окрім того, у Київраді було зареєстровано місцеву ініціативу щодо збереження цього дошкільного навчального закладу та недопущення на його місці будівництва. Профільні комісії, за результатами розгляду, підтримали відповідну місцеву ініціативу.

Створення нового комунального дитсадка підтримали депутати Київради 90 голосами. 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]