Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Сирецькому парку до 30 січня відкрито зимовий рух Київської дитячої залізниці (+розклад)

06 січня 2022 року, 11:57

На території Сирецького парку у столиці традиційно до зимових свят відкритий зимовий рух Київської дитячої залізниці. Поїзди курсуватимуть до 30 січня 2022 року по суботам, неділям і святковим дням із 10:30 до 18:50.

Вокзал станції «Київ-Пасажирський» дитячий є міні-копією Центрального залізничного вокзалу столиці. На шляху прямування дитячого поїзда його пасажири можуть побачити 27 стел із інформацією про обласні центри України, а також міста Київ та Севастополь, отримати довідкові та геральдичні відомості, дізнатися про місцеві пам’ятки. А для любителів залізничної спадщини працюватиме музей історії Південно-Західної залізниці.

Це третій в історії дитячої залізниці сезон перевезень. У 2018 році розпочалась масштабна реконструкція залізниці. На сьогодні довжина маршруту становить 6,7 км. Залізниця обмежується двома станціями – «Київ-Пасажирський дитячий» та «Залізнична». Рухомий склад – три локомотиви: тепловозів ТУ7А, паровозу Гр-336 – єдиного діючого паровозу серед дитячих залізниць України, 12 пасажирських і 2 вантажних вагонів.

Адреса Київської дитячої залізниці: Київ, Сирецький парк, станція Київ-Пасажирський дитячий.

Звертаємо увагу, що учасники й гості заходу повинні мати результат негативного ПЛР-тесту або експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2, який чинний 72 години, або документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації (міжнародний, внутрішній або іноземний сертифікат про вакцинацію проти COVID-19 (сертифікат про вакцинацію може бути або паперовий, або згенерований у застосунку «Дія»).

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]