Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Словенії та Чехії відкрили виставку «Київ – незламне серце Європи», підготовлену Департаментом суспільних комунікацій

28 вересня 2022 року, 15:48

Одразу у двох європейських столицях – Любляні та Празі – відкрилася фотовиставка «Київ – незламне серце Європи», яку підготував Департамент суспільних комунікацій КМДА спільно з Управлінням міжнародних зв’язків КМДА. Експозиція нараховує 26 світлин, де зображено Київ та приміські містечка-герої, на долю яких випала неймовірна кількість страждань у період повномасштабного вторгнення, але вони їх мужньо долають заради майбутнього всієї європейської спільноти.

«24 лютого Київ став одним із перших міст, які атакували російські загарбники. Більше місяця тривали запеклі бої за столицю, але завдяки хоробрості українських воїнів ординці були відкинуті з Київської області, яка ще довго буде оговтуватися від пережитого. Мета виставки –  не просто продемонструвати як мужньо українська столиця боролася проти ворога, а показати незламність та силу духу українського народу. Адже на кожній фотографії поруч зі страшними руйнуваннями та жахливими наслідками «руського міра» зображено людяність, життєствердність, чуйність, доброту, хоробрість наших людей. Моменти та емоції на світлинах, які зафіксували фотографи, це ще один доказ того, що життя обов’язково переможе смерть», – сказав директор Департаменту суспільних комунікацій КМДА Роман Лелюк.

У фотовиставці використано роботи Дениса Копилова, Олексія Самсонова, Миколи Тимченка, Миколи Синельникова, Бориса Корпусенка, Павла Петрова, Андрія Скакодуба та пресслужби ДСНС.

Відкриття таких виставок планується і в інших європейських столицях.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]