Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У столичних школах цьогоріч Останній дзвоник пролунав у режимі онлайн

31 травня 2022 року, 11:32

У столичних школах сьогодні, 31 травня, завершився навчальний рік. Цьогоріч Останній дзвоник пролунав онлайн.

Як зазначив заступник голови Київської міської державної адміністрації Валентин Мондриївський, у зв’язку із введенням воєнного стану через посилення військової агресії російської федерації на території України, навчальний рік у столичних закладах загальної середньої освіти завершився в дистанційному форматі, без традиційного урочистого святкування у школах.

«Традиційно сьогодні завершився навчальний рік у столичних школах. У час повномасштабної війни це свято для учнів, освітян та батьків набуває нового змісту. Кожен із нас вірить, що восени дітвора зможе повернутись до навчання, спілкуватись з однолітками та отримувати нові знання. Цьогоріч завершують навчання за програмами Нової української школи 34 тисячі випускників 4-х класів, також 26,3 тисячі дев’ятикласників отримають свідоцтво про базову середню освіту. Ми щиро вітаємо 17,3 тисячі одинадцятикласників, які здобули повну загальну середню освіту та бажаємо їм самореалізуватись і втілити власні мрії у вільній та незалежній Україні. Крім цього, спільно з киянами цьогоріч у столиці завершують навчання 709 учнів, які є тимчасово переселеними з інших регіонів України, з них 78 – отримають свідоцтва про повну загальну середню освіту», – наголосив Валентин Мондриївський.

Він додав, що у столиці вже триває підготовка до нового навчального року. Першочергово ресурси спрямовано на проведення ремонтних робіт у приміщеннях, які були пошкоджені російськими окупантами. Також заклади загальної середньої освіти Києва з 2 травня приймають документи на вступ до перших класів – подати заяву можна до 1 червня поточного року.

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]