Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У столичному метрополітені розглянули пропозиції щодо перевезення моноколіс і самокатів

27 травня 2021 року, 9:05

У КП «Київський метрополітен» обговорили правила перевезення моноколіс і самокатів. На зустрічі були присутні представники спільноти легкого персонального транспорту та представники столичного метро. Про це повідомляє КП «Київський метрополітен».

За результатами обговорення запропонували внести зміни до Правил користування метрополітеном, зокрема:

  1. Дозволити перевезення моноколіс, за умови відповідального ставлення їхніх власників – необхідно слідкувати, щоб не забруднити інших пасажирів.
  2. Самокати за можливості рекомендовано складати. Додатково оплачується перевезення самокатів, габаритні розміри яких за сумою вимірів більше 120 см. Необхідно слідкувати, щоб не забруднити інших пасажирів.
  3. За бажанням проходити із самокатом, моноколесом чи іншим багажем можна біля контролера. Однак важливо повідомити контролера, щоб факт оплати проїзду та багажу був зафіксований. Якщо контролер не бачив факт оплати проїзду – його доведеться оплатити повторно.
  4. Кататися на платформі заборонено. Це може призвести до травмувань.
  5. Заборонено перевозити речі, габаритні розміри яких за сумою трьох вимірів (довжина, ширина, висота) перевищують 200 сантиметрів.

Також «Київський метрополітен» нагадав, що набрало чинності рішення Київради, яке передбачає безкоштовне перевезення велосипедів. Транспортувати велосипеди дозволено у чохлі.

«Ми будемо пропонувати необхідні зміни до Правил для остаточного врегулювання всіх моментів. І готуємо спільну інформаційну кампанію для наших пасажирів», – підбили підсумок у столичному метро.

Нагадаємо, Правила користування Київським метрополітеном затверджуються Київською міською радою.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]