Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У столиці провели онлайн консультації з бізнесом щодо виходу столичної економіки з карантину

05 травня 2020 року, 13:37

Місто продовжує консультації з бізнесом щодо поступового виходу із карантинних обмежень. Виконувач обов’язків першого заступника голови КМДА Валентин Мондриївський та радник Київського міського голови Володимир Бондаренко провели онлайн конференцію, в якій взяли участь майже 100 членів Американської торговельної палати в Україні. Головним питанням діалогу було створення умов комфортних для бізнесу та безпечних для населення під час виходу з карантину.

«Ми готові до діалогу з бізнесом та будемо прислуховуватись до слушних обґрунтованих порад. У той же час ми хочемо, щоб комерційні структури поставились до сучасних гігієнічних вимог із розумінням та відповідальністю. Ми разом розробили правила життя після карантину, разом і маємо їх дотримуватись. У бізнесі працюють ті самі кияни, про чиє життя і здоров’я ми маємо піклуватися разом. Для того, щоб плідно та ефективно співпрацювати з підприємцями, місто готове проводити консультаційні зустрічі на регулярній основі», – заявив Валентин Мондриївський.

Він повідомив, що в рамках своїх повноважень місто під час карантину пішло на серйозні поступки бізнесу: знизили орендну плату, звільнили підприємців-фізичних осіб від сплати єдиного соціального внеску, за рахунок міського бюджету надали змогу малому та середньому бізнесу отримати кредити з Фонду розвитку підприємництва всього під 6,5 відсотка на рік.

Також Валентин Мондриївський нагадав про роль великого бізнесу в допомозі лікарням і медичним працівникам, відповідальне ставлення підприємств до організації своєї роботи в умовах вимушених обмежень.

«На сьогодні ми маємо розуміти, що для повноцінної роботи багатьох бізнесів необхідно повне відновлення руху громадського транспорту. В той же час, ми розуміємо, що на даному етапі це неможливо через те, що загроза спалаху вірусу все ще існує. Саме тому ми закликаємо бізнесменів так само розробити певні етапи виходу з карантину для своїх співробітників, організувати в разі потреби їх пересування до місця роботи. На сьогодні з більш ніж 400 тисяч спецперепусток для транспорту в столиці лише 30 тисяч осіб користується ними щодня. Ми розуміємо, що з послабленням карантинних заходів кількість запитів на подібні перепустки збільшиться, тому просимо оптимізувати цей процес через його децентралізацію в самих компаніях. Зі своєї сторони обіцяємо активніше включити в цю справу районні державні адміністрації», – зауважив Володимир Бондаренко.

Радник міського голови додав, що місто буде виходити з карантину поступово, відповідно до рішень центральної влади, але з урахуванням ситуації, яка буде складатись у столиці.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]