Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У столиці розпочалась підготовка до чергових призовів на строкову військову службу в 2019 році

07 березня 2019 року, 15:25

У Києві розпочалась підготовка до проведення чергових призовів громадян України на строкову військову службу в 2019 році. Розпорядженням КМДА № 373 визначено заходи для організації та проведення призову своєчасно і в повному обсязі.

Для керівництва і контролю за діяльністю районних призовних комісій розпорядженням КМДА № 397 створено Київську міську призовну комісію, яку очолив заступник голови Київської міської державної адміністрації Дмитро Давтян.

Головам районних державних в місті Києві адміністрацій доручено:

  • підбити підсумки осіннього 2018 року призову;
  • організувати роботу з підготовки та проведення весняного призову 2019 року; утворити районні призовні комісії та затвердити їхній склад;
  • направити для роботи в районні військові комісаріати на період підготовки та весь термін проведення призову технічних працівників і операторів персональних обчислювальних машин;
  • забезпечити районні військові комісаріати автомобільним транспортом;
  • укомплектувати районні лікарські комісії лікарями-спеціалістами та забезпечити їх медикаментами, медичним інструментарієм і санітарно-господарським майном;
  • організувати доведення до керівників підприємств, установ, організацій і навчальних закладів (незалежно від підпорядкування та форм власності), що вони забезпечують своєчасне прибуття громадян призовного віку до призовних дільниць на вимогу військових комісаріатів.

До Головного управління Національної поліції у м. Києві буде направлено прохання надавати допомогу військовим комісаріатам столиці у розшуку призовників, які ухиляються від призову, забезпеченні охорони громадського порядку на призовних дільницях і Київському міському збірному пункті тощо.

Департамент охорони здоров’я має забезпечити роботу військово-лікарської комісії Київського міського військового комісаріату з 11 березня до 15 липня 2019 року для проведення контрольного медичного огляду призовників.

Нагадаємо, що перелік обов’язкових обстежень, які проводились у попередні призови (загальний аналіз крові та сечі, флюорографія, група крові з резус-фактором та профілактичні щеплення), розширено. Зокрема, передбачено проведення серологічного аналізу крові на: антитіла до вірусу імунодефіциту людини (ВІЛ), антиген до вірусу гепатиту «В» (HBsAg), антитіла до вірусу гепатиту «С» (anti-HCV), реакція мікропреципітації з кардіоліпіновим антигеном (RW).

Департамент охорони здоров’я зобов’язано забезпечити міську лікарську комісію медикаментами, медичним інструментарієм і санітарно-господарським майном, подбати про обстеження призовників у лікувальних закладах позачергово, безоплатно та в повному обсязі під особисту відповідальність керівників лікувальних закладів, визначити лікувальні заклади в кожному районі Києва для проведення призовникам обов’язкових лабораторних досліджень (загальний аналіз крові, загальний аналіз сечі, група крові, Rh-фактор) та інструментальних обстежень (ЕКГ, флюорографічне обстеження ОГП) цілодобово.

Військовому комісару Київського міського військового комісаріату також буде рекомендовано розглянути можливість організації роботи буфету в їдальні Київського міського збірного пункту.

Крім того, розпорядженням КМДА № 372 передбачена організація до призовних дільниць приписки киян 2002 року народження, які своєчасно не встали на військовий облік.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]