Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У столиці розпочались демонтажі незаконних ялинкових базарів: вже прибрали 9 локацій (+фото та перелік офіційних ярмарків)

22 грудня 2021 року, 10:21

Із 15 грудня в Києві відкрились офіційні ярмарки з продажу новорічних дерев. Під час перевірки інспекція благоустрою вже виявила близько 20 локацій, розміщених без дозвільних документів. Учора КП «Київблагоустрій» розпочало демонтажі незаконних точок з продажу ялинок. Про це повідомив директор Департаменту міського благоустрою Тимур Ткаченко.

«Не зважаючи на морозну сніжну погоду, демонтажні бригади звільняють газони і тротуари від незаконних ялинкових базарів. Учора вже демонтували дев’ять локацій у п’яти районах столиці, де без дозволів продавались новорічні дерева. Дякую «Муніципальній охороні» за безпеку під час демонтажів. Контроль за розміщенням ярмарків триватиме й надалі», – прокоментував Тимур Ткаченко.

Він додав, що перевірку проходять й офіційні точки продажу. У разі виявлення порушень на таких локаціях, як наприклад, на проспекті Правди, дозвільні документи можуть бути анульовані, а майданчик – переміщений.

У Києві до 31 грудня передбачено 187 локацій із продажу новорічних дерев (+перелік адрес).

Для того, щоб отримати дозвіл, потрібно укласти угоду з КП «Міський магазин». Вільні локації для розміщень ще є, таких більше 30-ти. Обрати їх можна тут.

Уточнити інформацію щодо розміщення можна за телефоном: (044) 235 03 29.

Усі ялинки мають бути чиповані або містити етикетку з інформацією про дерево.

Раніше перший заступник голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Олексій Кулеба закликав киян купувати новорічні дерева на офіційних точках продажу.

Нагадуємо також, що місто щороку організовує роботу пунктів збору для екологічної утилізації новорічних дерев. Минулоріч на екологічну утилізацію у спеціальні пункти прийому мешканці міста здали 6,5 тисячі новорічних ялинок.

Демонтажі незаконних ялинкових базарів

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]