Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У столиці школи та дитячі садки зекономили понад 330 мільйонів гривень на комунальних послугах завдяки енергоефективним заходам (+фото)

29 вересня 2021 року, 15:24

У школах і дитячих садках Києва виконують комплексну термомодернізацію та енергоефективні заходи. За останні 6 років у столиці провели такі роботи у 330 закладах, і в деяких випадках вони здатні зменшити енергоспоживання та витрати на комунальні послуги на 50%. Загалом за рахунок енергоефективних ремонтів столичні школи і дитячі садки зекономили понад 300 млн грн. Про це сьогодні під час інспекції робіт у комунальному «Навчально-реабілітаційному центрі № 6» (Подільський район) повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Наразі триває робота на ще понад 400 об’єктах. Зокрема, в «Навчально-реабілітаційному центрі № 6» повністю модернізують систему опалення, яка дозволить нормалізувати температурний режим, адже в закладі раніше скаржились на недогріви.

«Київ уже спрямував майже 300 мільйонів гривень у термомодернізацію закладів освіти. У результаті енергоспоживання в цих будівлях зменшилось на 179 тисяч Гкал. Тут провели реконструкцію або заміну старих індивідуальних теплових пунктів, що вже були технічно та морально зношеними, замінили освітлення, утеплили стіни й покрівлю, встановили більш сучасне оснащення господарчих блоків та сучасне обладнання, що дозволяє раціонально використовувати енергоносії», – сказав Петро Пантелеєв.

Крім економії та екологічних показників, вдалося досягти надзвичайно важливого показника – підвищення комфорту й безпеки.

Заступник голови КМДА підкреслив, що на проведення цих робіт Києву вдалося залучити міжнародні гранти та позики: 5 млн євро – кошти НЕФКО (Північної екологічної фінансової корпорації), 2,3 млн євро – кошти міського бюджету міста Києва, 1,3 млн євро – грант E5P (Фонд Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та довкілля), 0,5 млн грн – кошти USAID (Агентства США з міжнародного розвитку), ще 0,3 млн євро – SIDA Шведське агентство з питань міжнародної співпраці та розвитку.

Успішне виконання цих проектів у столиці високо оцінене міжнародними партнерами.

«Наразі триває новий етап співпраці з НЕФКО, у рамках якого будуть проведені енергоефективні роботи ще у 408 закладах: проведення капітального ремонту МІТП у 370 освітніх закладах, проведення капітального ремонту МІТП та систем опалення в 27 освітніх закладах, проведення капітального ремонту винятково систем опалення в 11 освітніх закладах. Загальна сума проекту близько 230 млн грн або 7,2 млн євро», – поінформував заступник голови КМДА.

Він наголосив, що завдяки цим проектам зменшується споживання теплової енергії та електричної енергії, скорочуються викиди CO2, а найголовніше – учні та працівники закладів отримують комфортний температурний режим.

Інспекція енергоефективних робіт у приміщенні спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату №6

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]