Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У столиці стартувала міська програма підтримки вчителів та учнів

03 жовтня 2020 року, 13:02

До Дня вчителя в столиці презентували віртуальну платформу КМДА з емоційної підтримки вчителів та кар’єрного консультування для учнів. Її розробник – Освітній Хаб міста Києва, який є структурним підрозділом КНП «Освітня агенція міста Києва».

«У цей складний період наше завдання – максимально підтримати вчителів, на плечі яких наразі випало велике навантаження, у тому числі і психологічне. Також за допомогою цього проєкту ми розпочинаємо системну реалізацію профорієнтації серед учнів», – заявив в.о. першого заступника голови КМДА Валентин Мондриївський.

На даній платформі будь-який вчитель може замовити в зручний для себе день та час безкоштовну індивідуальну консультацію з психологами та тренерами з емоційного інтелекту «Освітнього Хабу міста Києва» і проконсультуватися з приводу булінгу, якщо такий випадок трапиться в навчальному закладі.

«Але не тільки вчителі, а й учні та їхні батьки також зможуть вільно отримати поради від кар’єрних консультантів, які допоможуть розкрити здібності дитини та визначити, в якій сфері краще продовжити навчання, а згодом і правильно обрати професію. Це перший в Україні системний проєкт щодо профорієнтації школярів за допомогою кар’єрних радників», – зазначив директор КНП «Освітня агенція міста Києва» Бадрі Лолашвілі.

«Ми застосували інноваційну технологію «перегорнутого кол-центру», коли консультант телефонує вчителю або батькам з учнем у заздалегідь обраний ними час. Таку технологію ми успішно використали навесні під час початку карантину, в рамках Моніторингового центру КМДА з протидії COVID-19 щодо емоційної підтримки людей, послугами якої скористалося понад 100 тис. осіб», – сказала директорка Освітнього Хабу міста Києва Марія Богуслав.

Окрім психологічних консультацій та допомоги у виборі майбутньої професії на віртуальній платформі КМДА з емоційної підтримки вчителів та кар’єрного консультування для учнів міста Києва є безкоштовна можливість для освітян підвищити кваліфікацію. А саме: курс «Мистецтво викладання» від соціального інноваційного проєкту «Освітній Хаб міста Києва» та наймасовіший освітній проєкт України «Lingva.Skills» з вивчення англійської мови, який розробила Асоціація інноваційної та цифрової освіти. Для учнів є можливість проходити мультимедійні курси з профорієнтації у цікавому гейміфікованому SCORM-форматі.

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]