Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У столиці створять парк відпочинку «Совський парк» і облаштують 12 скверів

13 грудня 2016 року, 10:02

12 грудня 2016 року Київрада ухвалила рішення про створення парку відпочинку «Совський парк» між вулицями Івана Пулюя та Бориса Гаріна у Солом’янському районі Києва.

Відповідна земельна ділянка з орієнтовною площею 8 га – це зелена зона, де після її благоустрою зможуть проводити дозвілля, насамперед, мешканці мікрорайонів «Турецьке містечко» та «Совки».

На прохання киян депутати також надали статус скверу низці земельних ділянок у чотирьох районах столиці (найбільше – у Дніпровському районі):  

  • на вул. Плеханова (тут мають зберегти зелені насадження для відпочинку жителів Лівобережного масиву та Микільської Слобідки);
  • на вул. Флоренції, біля будинків № 5, № 12-А та будинків на вул. Раїси Окіпної, 5-Б, 5-А, 7-А (на цій ділянці наразі знаходиться дитячий майданчик, проте територія є засміченою й недоглянутою);
  • між житловими будинками на вул. Віфлеємській, 16 і вул. Тампере, 15;
  • на вул. Краківській, 11;
  • між житловими будинками на вул. Будівельників, 38/14, 36, 34/1;
  • на вул. Райдужній – вздовж будинку № 4 (поблизу церкви, дитсадка, школи та магазину «Сільпо»);
  • біля будинку 15-Б на б-рі Перова;
  • на вул. Андрія Малишка, 29-Б (де є зелені насадження і занедбаний дитячий майданчик).

Також статус скверу надано земельним ділянкам: на вул. Кудряшова, 2-4 у Солом’янському районі, на просп. Миколи Бажана, 10, 12 – у Дарницькому, на вул. Златоустівській, між будинками 28, 30, 32 – у Шевченківському та на вул. Джерельній, напроти будинків № 3 та 6/5 – в Оболонському.

На цих територіях планується висадити нові зелені насадження, відновити трав᾽яне покриття, організувати полив газонів, благоустроїти та зробити комфортними для відпочинку.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]