Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У столиці триває фотовиставка «Пробація. Можливості для змін»

03 грудня 2018 року, 11:48

У столиці триває фотовиставка «Пробація. Можливості для змін», яка представляє світлини та зворушливі історії життя людей, які опинилися у конфлікті з законом, і отримали другий шанс на пробації, залишившись на волі, або були ізольовані у місця несвободи. Фотопроект розроблено командою проектного офісу Міністерства юстиції України за підтримки Міністерства міжнародних справ Канади та компанії «Агрітім Канада Консалтинг» у рамках канадського проекту «Експертна підтримка врядування та економічного розвитку» (EDGE).

Пробація – новий термін в українському законодавстві. У широкому розумінні – це відповідальність особи за скоєний злочин без позбавлення волі. Система пробації передбачає роботу з особами, які вчинили злочин, без ізоляції їх від суспільства – надання їм соціальної і психологічної підтримки та допомоги. І, звісно, це нагляд і контроль за особою під час перебування на пробації.

Станом на 01.11.2018 за обліком пробації пройшло 94 307 засуджених осіб, і з них лише 1,63% осіб вчинили повторні правопорушення, що свідчить про ефективність роботи служби пробації та її позитивний вплив щодо підвищення рівня безпеки у громадах.

При цьому у 2017 році 48% осіб, які утримувалися у виправних установах України, відбували покарання за злочини невеликої або середньої тяжкості і потенційно могли бути направлені на пробацію, що дозволило б державі заощадити витрати на утримання цих осіб під вартою.

Усі охочі дізнатися більше про пробацію та відвідати фотовиставку можуть зробити це до 10 грудня 2018 року.

Вхід – безкоштовний.

Місце проведення: м. Київ, Алея Героїв Небесної Сотні, 1, Міжнародний центр культури і мистецтв.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]