Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У столиці відкрилися та працюють у штатному режимі усі виборчі дільниці – Дмитро Загуменний

25 жовтня 2020 року, 9:14

Станом на 08:30 у столиці відкрилися та працюють у штатному режимі всі виборчі дільниці. Вчасно не відкрилися по одній дільниці у Дарницькому, Оболонському та Подільському районах, проте наразі вони працюють в штатному режимі. Про це повідомив керівник апарату КМДА Дмитро Загуменний.

«Наразі в столиці у штатному режимі працюють усі виборчі дільниці. Кияни уперше здійснюють волевиявлення в умовах карантину, тож нагадую про обов’язкову наявність маски та дотримання соціальної дистанції під час голосування. Бажано взяти з собою на дільницю власну ручку. На вході виборцям вимірюють температуру та опитують щодо наявності симптомів респіраторних захворювань. Усі ці заходи здійснюються для безпеки киян та аби не допустити збільшення захворюваності. Ми просимо з розумінням поставитися до ситуації», – зазначив Дмитро Загуменний та повідомив, що виборчі дільниці працюватимуть до 20:00.

Він нагадав, що з бюджету столиці виділили 1 мільйон 300 тисяч гривень на дезінфікуючі засоби та засоби індивідуального захисту, аби забезпечити виборчі дільниці усім необхідним для голосування в умовах карантину. Дезінфекцію приміщень виборчих дільниць обов’язково проводитимуть кожні 4 години. Окрім того, на дільницях обладнані місця для збору та утилізації засобів індивідуального захисту, розмітка для дотримання соціальної дистанції тощо.

Варто зазначити, що громадський порядок у Києві під час виборів забезпечують близько 8 тисяч поліцейських. Із них 4,5 тисячі – безпосередньо на виборчих дільницях. Також у патрулюванні в парках, скверах та на вокзалах поліцейським допомагає «Муніципальна охорона». На випадок повідомлень про мінування дільниць 25 жовтня у столиці чергуватимуть 12 груп вибухотехніків. А також 100 бригад швидкої допомоги.

Звертаємо увагу, що у разі виявлення порушень законодавства під час виборчого процесу треба зателефонувати «102».

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]