Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У столиці за останні роки статус зелених зон надано 120 земельним ділянкам

26 серпня 2016 року, 15:41

За останні роки міська влада надала статус скверу 120 земельним ділянкам, які були незаконними будівництвами, сміттєзвалищами чи автостоянками. А до кінця поточного року капітальний ремонт буде проведений у 72 парках та скверах. Про це під час відкриття нового скверу на вулиці Драйзера, 34 заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

«Новостворений сквер невеличкий, площа – 0,3 га, але для такого густозаселеного району, як Троєщина, важливо якомога більше ділянок перетворювати на зону комфортного сімейного відпочинку. Тому тут встановлено дитячий майданчик, паркові лави, квітник. Ми прагнемо при формуванні паркової інфраструктури максимально врахувати потреби місцевих мешканців», – повідомив Петро Пантелеєв.

Він зазначив, що цього року працівники комунального об’єднання «Київзеленбуд» приступили до проектування шести нових систем зрошення й поливу, аби збільшити площу поливу зелених зон міста в найбільш засушливі періоди та вберегти рослини від пересихання. Адже столиця порівняно з минулими роками втричі збільшила обсяги висадження дерев та квітів.

За словами в.о. генерального директора «Київзеленбуду» Михайла Наконечного, восени підприємство планує провести низку толок в парках та скверах з обов’язковим поповненням арсеналу рослин. Наприклад, у новоствореному парку на вул. Драйзера, 34 буде висаджено 60 дерев та 1600 кущів.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]