Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У столиці зареєстровано вже понад 80 тисяч вимушених переселенців, зокрема 12 тисяч дітей (+фото)

24 червня 2022 року, 13:14

На базі Vcentri HUB Шевченківського району відбулося перше безкоштовне комплексне консультування для внутрішньо переміщених осіб, що переїхали та проживають у Києві. Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда.

«Із 24 лютого в Києві зареєстровано понад 80 тисяч внутрішніх переселенців, із них більше 12 тисяч – діти. За останній місяць ми спостерігаємо зміну запиту внутрішньо переміщених осіб. Нині люди, які виїжджали зі східних і південних регіонів країни до західних, повертаються не додому, а зупиняються в Києві. І їх вже турбують життєві питання, наприклад, як влаштувати дитину до садочка чи школи, як знайти роботу. Крім того, перші півтора місяці велика кількість киян також була вимушеними переселенцями, і вони теж повертаються додому», – зазначила Марина Хонда.

Вона також додала, що сьогоднішнє консультування – це комплексна робота соціальних служб міста, державних установ та громадського сектору.

«Соціальні служби міста продовжують надавати консультативні послуги та натуральну допомогу. Наприклад, продуктових наборів отримали більше 35 тисяч переселенців, а консультацій психологів і юристів – більше 2000 осіб. Із травня в наших хабах проводили консультації для вимушених переселенців, ми вивчили ті питання, які найбільше їх турбують, і застосували комплексний підхід, зібравши спеціалістів, що зможуть дати вичерпні відповіді. Сьогодні ми розглядаємо можливість поширити цю практику і на інші райони міста», – сказала Марина Хонда.

Консультування відбуватиметься щоп’ятниці із 10:00 до 16:00 за адресою: вул. Володимирська, 51-Б.

До консультацій залучатимуть фахівців із наступних державних установ та громадських організацій:

  • Департамент соціальної політики;
  • Київський міський центр зайнятості;
  • Правобережний київський місцевий центр із надання безоплатної вторинної правової допомоги;
  • Київська міська організація Товариства Червоного Хреста України;
  • Київський міський Центр гендерної рівності, запобігання та протидії насильству.

Також внутрішні переселенці зможуть отримати консультації щодо користування електронними сервісами столиці.

Консультування вимушених переселенців у Vcentri HUB Шевченківського району

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]