Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У столиці завершили відновлення одинадцяти багатоповерхівок, пошкоджених внаслідок російських обстрілів

23 січня 2023 року, 17:25

У столиці завершили роботи з відновлення 11 із 17 житлових багатоповерхових будинків, які минулого року зазнали найбільших пошкоджень внаслідок російських обстрілів. Про це повідомляє Департамент економіки та інвестицій КМДА.

За результатами обстеження було встановлено 17 найбільш пошкоджених серед житлових багатоповерхівок. У 2022 році на технічну експертизу та відновлення цих будинків із резервного фонду бюджету Києва було спрямовано 407,5 млн грн.

Ще в шести багатоповерхових будинках відновлювальні роботи заплановано завершити у першому півріччі поточного року. На це у міському бюджеті передбачено 159,5 млн грн. Ідеться про будинки, розташовані за адресами: вул. Глибочицька, 13, секція 7; вул. Глибочицька, 13, секція 3; просп. Свободи 8/28; вул. Межова, 24; вул. Межова, 26; вул. Остапа Вишні, 7.

Разом із тим, у 2022 році з резервного фонду Державного бюджету для ліквідації наслідків бойових дій у столиці було виділено 200 млн гривень. Кошти передбачались на проведення робіт із заміни вікон та дверей, ремонт дахів та покрівель у пошкоджених житлових будинках. У минулому році на зазначені роботи спрямовано 111,1 млн грн.

Крім того, станом на початок січня 2023 року у Києві відновлено 121 зі 145 об’єктів соціальної інфраструктури, пошкоджених внаслідок бойових дій. Зокрема, відремонтовані 47 шкіл, 28 дитячих садочків та 46 інших об’єктів, серед яких заклади охорони здоров’я, соціального захисту, культури, спорту та професійної освіти. З бюджету міста Києва на ці роботи у 2022 році було спрямовано 212,6 млн грн. Крім того, вказані об’єкти ремонтувались за рахунок власних коштів закладів і комунальних підприємств та благодійні внески.

Цього року відновлювальні роботи заплановано продовжити у закладі дошкільної освіти комплексного типу (спеціального) № 435 у Подільському районі, у Національному музеї «Київська картинна галерея» та у Національному музеї мистецтв ім. Богдана та Варвари Ханенків у Шевченківському районі, у Музеї видатних діячів української культури Лесі Українки, Миколи Лисенка, Панаса Саксаганського, Михайла Старицького у Голосіївському районі, а також у Київській муніципальній академії естрадного та циркового мистецтва на вул. Жилянській.

На вказані об’єкти у цьому році передбачено спрямувати з міського бюджету 57, 6 млн грн.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]