Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У третю неділю травня Київ вшановуватиме пам’ять жертв політичних репресій

17 травня 2018 року, 9:46

У столиці відбудуться меморіальні заходи до Дня пам’яті жертв політичних репресій, який відповідно до Указу Президента України від 21.05.2007 № 431, відзначається щорічно у третю неділю травня. Затверджено відповідний план заходів про підготовку та проведення у Києві цього пам’ятного дня.

Так, 20 травня на території Національного історико-меморіального заповідника «Биківнянські могили» відбудеться церемонія покладання квітів за участю керівництва держави та міста.

За участю керівників місцевих органів влади та представників громадськості проведуть заходи з ушанування пам’яті жертв політичних репресій, покладання квітів і вінків до пам’ятників, пам’ятних знаків, місць загибелі та поховань репресованих. Для широкої аудиторії буде проведено тематичні інформаційно-освітні, медійні, виставкові заходи.

Також буде рекомендовано релігійним організаціям провести 20 травня поминальні заходи за загиблими внаслідок політичних репресій. На будинках і спорудах органів державної влади, місцевого самоврядування, державних підприємств, установ та організацій буде приспущено Державний Прапор України. Окрім того, у цю скорботну дату буде обмежено проведення розважально-концертних заходів, спортивних змагань, внесено відповідні зміни до програм радіо- і телебачення.

Структурним підрозділам доручено впорядкувати територію, забезпечити підготовку та оформлення місця проведення заходів на території Національного історико-меморіального заповідника «Биківнянські могили».

У місцях проведення заходів до Дня пам’яті жертв політичних репресій буде забезпечено чергування машин швидкої допомоги та медичне обслуговування, чергування пожежно-рятувальної техніки, охорону громадського порядку, патрулювання.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]