Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У центральній частині Києва встановили 55 нових контейнерів для роздільного збору сміття

18 лютого 2020 року, 12:42

Місто продовжує впроваджувати систему роздільного збору сміття, збільшуючи кількість нових контейнерів для відходів. За останні два тижні КП «Київкомунсервіс» встановило 55 нових контейнерів-дзвіночків. Вони вже встановлені у центральній частині столиці, і той, хто прагне сортувати побутові відходи, може без складнощів ними користуватися. Про це повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

«Розташували нові контейнери в місцях із найбільшим трафіком. Це баки окремо для скла, пластику та паперу. У планах – встановлення таких контейнерів і в інших районах міста. Таким чином, баків для роздільного збору – 2,6 тис. одиниць. І вже скоро, разом із КП «Київкомунсервіс», презентуємо карту їх розміщення», – зауважив Петро Пантелеєв.

За словами заступника голови КМДА, на кожному контейнері нанесено інформацію, який вид відходів можна викидати. Зібрана з контейнерів сировина не їде на полігон. Спочатку – на сортувальні станції, а вже потім – на переробку. Тому прохання: бути уважними та використовувати контейнери за призначенням.

Петро Пантелеєв наголосив, перший результат роздільного збору сміття у Києві показав, що за чотири місяці сортування на переробку відправлено 6,3 тис. кубометрів вторинної сировини.

Нові контейнери встановлені за такими локаціями та адресами:

- поряд із фунікулером;

- біля входу до Стадіону «Динамо»;

- Арка дружби народів (пішохідно-велосипедний міст);

- Майдан Незалежності (2 комплекти контейнерів);

- на розі вул. Хрещатик та б-ру Т. Шевченка;

- б-р Т. Шевченка, 36;

- б-р Т. Шевченка, 31;

- вул. Саксаганського, 28;

- вул. Саксаганського, 111;

- вул. Шота Руставелі, 3;

- вул. Велика Васильківська, 25;

- вул. Генерала Алмазова, 3;

- поруч зі станцією метро «Арсенальна»;

- Маріїнський парк (оглядовий майданчик);

- поруч будівлі Національної опери України;

- вул. Богдана Хмельницького, 31/27;

- поруч із Володимирським собором;

- б-р Лесі Українки, 28 та 28-А.

Нагадаємо, що минулого року в Києві відновлено проект роздільного збору відходів, встановлено 2,5 тис. контейнерів для сухої фракції, а також окремо для пластику, паперу та скла.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]