Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У центрі столиці триває демонтаж надбудови на вулиці Софіївській

18 жовтня 2019 року, 11:40

Незаконну надбудову у Києві на вулиці Софіївській, 1 демонтують. Про це повідомив радник Київського міського голови Максим Бахматов на своїй сторінці у Facebook.

Він наголосив, що жодних дозвільних документів на спорудження надбудови не видавало ні місто, ні держава. Об’єкт після реконструкції (02.09.2004 року) ввели в експлуатацію, про що є відповідний акт. При цьому, геометричних параметрів даху будинку на вул. Софіївській, 1 не змінювали. Якщо ж у власника з’явилося бажання такі зміни втілювати, то треба було отримати дозвіл – переконаний Максим Бахматов.

Радник міського голови зазначив, що наразі столична влада проводить інвентаризацію об’єктів, де в різні часи зводили надбудови або прибудови. Зокрема, у центральній частині міста.

«Справді, у законодавстві України є прогалини. Справді, такі надбудови/прибудови можна зробити у рамках реконструкції приміщення. І такий «політ творчості» треба присікати законними важелями, які потрібно створити», – прокоментував Максим Бахматов.

Він також запевнив, що чиновники, які допустили порушення під час видачі дозволів на прибудови, будуть покарані.

За його словами, у разі виявлення, що прибудови/надбудови не порушують конструктивних характеристик будівлі і відповідають нормам чинного законодавства (зокрема, про охорону культурної спадщини), – власник отримає штраф та буде зобов’язаний оформити необхідну документацію.

Разом із тим, міська влада домагатиметься знесення об’єктів самовільного будівництва, які несуть загрозу конструктивним характеристикам будівлі.

«Досвід у нас вже є. І на Десятинній, і на Андріївському узвозі, і тепер на Майдані Незалежності», – резюмував Максим Бахматов та додав, що місто не омине увагою «нарости» на Музейному провулку та «будинок-монстр» на Валах».

Нагадаємо, мер Києва Віталій Кличко звернувся до прем’єр-міністра Олексія Гончарука сприяти удосконаленню нормативної бази для ефективної боротьби з самочинним будівництвом. Прецедентом для обговорення цього питання став факт самовільного будівництва на даху будинку в центрі столиці.

Зазначимо, що будинок на вул. Софіївській, 1 знаходиться на території охоронної зони Софійського собору – пам’ятки національного значення та пам’ятки ЮНЕСКО.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]