Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У всіх районах Києва тривають інтерактивні виставки просто неба «35 років Чорнобильської катастрофи»

21 квітня 2021 року, 15:27

Із 21 квітня у столиці триватиме інформаційно-комунікаційна кампанія Департаменту суспільних комунікацій «35 років Чорнобильської катастрофи», яка присвячена ролі столиці у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. У рамках кампанії на 10 локаціях столиці буде розміщено інформаційні куби з інформацією та архівними фотографіями боротьби з наслідками катастрофи. Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда.

«Ці стенди – більше, ніж просто фотографії. Це нагадування про те, що аварія вплинула на життя тисяч людей і змінила світ назавжди. Столиця одна із перших відчула на собі наслідки аварії. Нині в місті живе понад 48 тисяч людей, яких так чи інакше торкнулася катастрофа. Багатьох учасників ліквідації вже немає в живих, багато мають проблеми зі здоров’ям. Ми маємо пам’ятати їхній подвиг та бути вдячними за те, що вони зробили для світу», – зазначила Марина Хонда.

Cтенди містять інформацію про заходи ліквідації наслідків аварії. У рятувальній операції брали участь не тільки рятувальники та військові, а й вчені, що досліджували вплив радіації, лікарі, що рятували постраждалих, міська адміністрація, що вживала усіх можливих заходів захисту населення, та просто небайдужі громадяни. Виставка ілюструє, наскільки сильно катастрофа вплинула на усе життя киян: вода у Дніпрі на тривалий період стала непридатною для будь-якого використання, а вирощені в області продукти кілька років доводилося ретельно перевіряти на предмет радіаційного забруднення. Фото для виставки надані Центральним державним кінофотофоноархівом України імені Г. С. Пшеничного.

Інтерактивна виставка буде проходити у всіх районах Києва. На кожній локації буде розміщено 5 інформаційних кубів. Перелік локацій:

  • Голосіївський район – парк ім. М. Рильського;
  • Дарницький район – парк «Позняки»;
  • Деснянський район – вул. Маяковського, 29;
  • Дніпровський район – парк «Перемоги» (вул. Жмаченка);
  • Оболонський район – парк «Наталка»;
  • Подільський район – площа Контрактова;
  • Святошинський район – парк «Совки»;
  • Солом’янський район – парк «Відрадний» (вул. Героїв Севастополя, 35-37);
  • Печерський та Шевченківський райони – вул. Хрещатик (біля будівлі КМДА та інша сторона вулиці).

 

Інтерактивна виставка просто неба «35 років Чорнобильської катастрофи»

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]