Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У застосунок «Київ Цифровий» додали близько 500 тисяч транспортних карт

06 грудня 2021 року, 15:11

У міський застосунок «Київ Цифровий» додали близько 500 тисяч транспортних карт. Про це на своїй сторінці у Facebook написав директор Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА Олег Половинко.

«У Києві вже понад 1 мільйон транспортних карт, майже половина – у застосунку «Київ Цифровий», – розповів Олег Половинко.

Директор Департаменту розповів, що кількість користувань е-квитком зростає. Якщо нещодавно 75% оплачували проїзд у громадському транспорті за допомогою карт, а 25% – QR-квитками, тоді як зараз співвідношення змінилось до 80% на 20%.

Крім того, транспортна карта економить не лише гроші, а і час. Банківська карта валідується близько 3-4 секунд, у той час як транспортна – 0,3 секунди.

«Не дуже помітна для ока річ, але важлива для системи – при великому пасажиропотоці і це грає суттєву роль», – додав Олег Половинко.

Від початку 2021 року щодня кияни купують близько тисячі нових транспортних карт. У середньому в застосунку «Київ Цифровий» поповнюють транспортні карти близько 300 000 разів щомісяця.

Нагадаємо, ознайомитись з усіма точками поповнення та придбання транспортної карти чи QR-квитків можна за посиланням: https://bit.ly/3Bt9El5.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]