Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У жовтні інспектори благоустрою зафіксували майже 3000 порушень

11 листопада 2021 року, 14:16

Під час місяця з посиленого прибирання та озеленення міста, що тривав протягом жовтня, інспектори внесли 2900 приписів та склали понад 700 адміністративних протоколів за порушення правил благоустрою. Про це повідомив директор Департаменту міського благоустрою Тимур Ткаченко.

«У жовтні комісія з проведення осіннього місячника з благоустрою проінспектувала кожен район міста. Виявлені під час об’їздів порушення фіксувалися протокольно, а інспектори, своєю чергою, одразу вносили приписи з вимогою усунути недоліки. Вдячний відповідальним, які одразу реагували та відпрацьовували проблемні локації у той самий день. Загалом протягом другого місяця осені інспектори зафіксували 2900 порушень правил благоустрою», – прокоментував Тимур Ткаченко.

Він додав, що у жовтні внесли найбільше приписів щодо розміщення МАФів та гаражів, невідновленого благоустрою після аварійних розриттів, несвоєчасно прибраних побутових відходів і рослинних залишків.

«Важливо перед початком холодів відновити благоустрій після аварійних робіт. Інспектори посилено контролювали цей напрям. Проте традиційно найбільше приписів вносили щодо розміщення МАФів – таких було понад 600. На власників тимчасових споруд, які не реагували на вимоги приписів, склали півтори сотні адмінпротоколів. За кожним із них буде визначено штраф. До речі, у жовтні звільнили від 42 МАФів локацію біля ВДНГ. Тепер замість тимчасових споруд – відкритий громадський простір із впорядкованою зеленою зоною», – зауважив Тимур Ткаченко.

Нагадаємо, що близько 120 столичних інспекторів благоустрою щодня моніторять стан вулиць столиці, виявляють порушення та контролюють їхнє усунення. Окрім цього, в рамках кампанії із впорядкування міського простору також пройшла загальноміська толока. Понад 1200 кубометрів сміття та листя вивезли з усіх районів столиці.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]