Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Уберегти від епідемії кору можуть вчасна вакцинація та розумна насторога щодо стану власного здоров’я – Валентина Гінзбург

07 грудня 2018 року, 11:02

Вчасна вакцинація за календарем щеплень, а також розумна насторога кожного щодо стану свого здоров’я можуть вберегти від епідемії кору та інших вакцинокерованих інфекційних хвороб. У цьому запевняє директор Департаменту охорони здоров’я КМДА Валентина Гінзбург.

За її словами, у листопаді 2018 року зареєстровано понад 250 випадків кору, у тому числі 141 – серед дітей. Лише у період із 26 листопада до 6 грудня із діагнозом кір госпіталізовано 60 дітей. Усього ж із початку року станом на 28 листопада на цю небезпечну хворобу занедужало понад 2600 осіб, більше 1000 з яких – діти.

«Наразі у Київський міській дитячий клінічній інфекційній лікарні з діагнозом кір перебуває 22 дитини. На щастя, зараз їхньому стану нічого не загрожує. Але замисліться – майже всі вони (понад 90%) не були вакциновані!» – розповіла Валентина Гінзбург.

Між тим, із погляду доказової медицини, вакцинація на сьогодні є єдиним надійним захистом від кору.

Варто пам’ятати, що кір легко передається від людини до людини. Спочатку хворий відчуває ознаки звичайної застуди – нежить, температуру, кашель, а десь за тиждень з’являється висип (спочатку на голові, далі – на верхній та нижній частинах тулуба).

«Таким чином, будь-які симптоми нездоров’я, які можуть вам здаватися такими, що не варті уваги – привід проконсультуватися із лікарем. Особливо, якщо йдеться про дитину! Вчасно поставлений діагноз захистить від ускладнень вас та вбереже від ризику захворіти оточуючих», – наголосила Валентина Гінзбург.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]