Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Уздовж проспекту Миколи Бажана розпочали висадження 256 кленів та 2600 кущів як захисний зелений бар’єр – Петро Пантелеєв (+фото)

09 жовтня 2020 року, 14:57

Сьогодні уздовж проспекту Миколи Бажана з вулиці Колекторної до вулиці Ревуцького розпочали висадження дерев та кущів. Уже висадили 41 клен, а загалом ця ділянка поповниться 256 деревами і 2600 кущами. Ще 24 платани висадять на вулиці Вишняківській. Про це повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

«Міська влада комплексно вирішує екологічні проблеми Дарницького та Дніпровського районів. Ми розробили план модернізації кожного об’єкту, який може впливати на стан повітря. Цього року розпочинаємо оснащення сміттєспалювального заводу «Енергія» системою хімічної очистки, на Дарницькій ТЕЦ встановлюємо другий електрофільтр, що знизить рівень викидів, на Бортницькій станції аерації триває проєкт реконструкції і завершується капремонт станції першого підйому тощо», – сказав заступник голови КМДА.

За словами Петра Пантелеєва, важливим елементом цієї комплексної роботи є збільшення зелених насаджень у житлових масивах, а також зведення зеленої захисної смуги уздовж транспортних магістралей.

«Ми сьогодні розпочали висаджувати дерева уздовж проспекту Миколи Бажана, де колосальний автомобільний трафік. Так званий зелений бар’єр ми створюємо на проспекті Бажана від вул. Ревуцького до вул. Колекторної. Фахівці обрали оптимальні для висадження бірючину та червонолисті сорти клена, які стійкі до посухи та сприяють очищенню повітря. На цій ділянці плануємо встановити автополив», – розповів Петро Пантелеєв.

Загалом у Києві, нагадав він, за 5 років відремонтували та реконструювали майже 380 парків і скверів. Також 370 земельних ділянок отримали статус скверу, парку, зеленої зони тощо.

Висадження захисного зеленого бар’єра на проспекті Миколи Бажана

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]