Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

В апараті КМДА опрацювали понад 44 450 запитів на публічну інформацію з моменту набуття чинності Закону – Дмитро Загуменний

12 травня 2021 року, 17:25

У травні цього року виповнилося 10 років з моменту набуття чинності Закону України «Про доступ до публічної інформації». Управління інформаційного забезпечення та доступу до публічної інформації апарату КМДА за цей час отримало та опрацювало 44 455 запитів. Про це повідомив керівник апарату Київської міської державної адміністрації Дмитро Загуменний.

«Звичайно, головний показник – не кількість запитів, які ми отримали від киян та громадян з інших населених пунктів України, а відсоток їхнього виконання. Ми опрацювали усі 100% запитів, які до нас надійшли. За цей час ми запровадили та відпрацювали успішну систему контролю за виконанням запитів структурними підрозділами КМДА. Дбаємо, щоб кожен наш запитувач отримав відповідь. Якщо запит за змістом був зверненням – ми розглядали його відповідно до Закону про звернення громадян. Кількість відмов – мінімальна, усі вони вмотивовані. Зазвичай причина відмови – це недотримання вимог законодавства до запиту. При цьому, відсоток виконання запитів минулоріч склав 96,6%», – зазначив Дмитро Загуменний.

Він нагадав, що запит на публічну інформацію можна подати кількома способами.

«Звичайно, що зараз найпопулярнішими у запитувачів є електронні засоби зв’язку. Але так було не завжди. Коли 10 років тому закон набрав чинності, ми активно приймали запити факсом. До речі, у 2020 році у апараті КМДА опрацювали рекордну кількість запитів на публічну інформацію – 7202 запити, а загалом у КМДА та районних адміністраціях – 16 620 запитів. Основна частина надійшла через електронні засоби зв’язку. Це свідчить про те, що обмежувальні заходи, які почали минулоріч діяти через пандемію Covid-19, ніяк не позначилися ані на бажанні, ані на можливості громадян реалізувати своє право на отримання публічної інформації. Підкреслю, що зручна онлайн-форма для подачі запитів на доступ до публічної інформації суттєво спростила цей процес для запитувачів», – додав керівник апарату КМДА.

Він окремо наголосив, що на Офіційному порталі Києва функціонує Система обліку публічної інформації. Щодоби в автоматичному режимі оприлюднюються реквізити документів, які містять публічну інформацію. Попередньо зареєструвавшись, можна завантажувати документи самостійно, без необхідності подавати запит до КМДА. Зокрема, у 2020 році користувачі порталу завантажили 54 794 документи.

Довідково.

Подати запит на інформацію, розпорядником якої є КМДА, можна одним зі шляхів:

1. Заповнити онлайн-формуподачі запиту.

2. Скласти текст запиту в довільній формі або скористатись шаблоном формита надіслати одним із способів, найзручнішим для вас:

- електронною поштою [email protected]

- поштою на адресу: вул. Хрещатик, 36, 01044, м. Київ (на конверті вказати: «Запит на інформацію»).

3. Зателефонувати та подати запит усно за номерами: (044) 202-76-42, (044) 202-75-53, (044) 202-74-54.

Також можна залишити запит на інформацію у скриньці, розміщеній біля центрального входу до адмінбудівлі на вул. Хрещатик, 36.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]