Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

В ефірі телеканалу «Київ» пройде третя панельна дискусія Київського форуму рівних прав та можливостей. Фокусна тема 2021 року ‒ «Лідерство і партнерство в державному управлінні»

07 жовтня 2021 року, 17:12

8 жовтня о 18:00 у прямому ефірі телеканалу «Київ» депутатки Київської міської ради, які входять до МФО «Київ – за рівні можливості» говоритимуть про жіноче лідерство як стратегічний ресурс управління змінами в громаді. Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда.

Спікерками дискусії стануть депутатки Київради: Євгенія Кулеба, Марина Порошенко, Ганна Старостенко, Юлія Ярмоленко.

«Не варто просто прагнути до показника 50/50 представленості чоловіків та жінок у владі. Пріоритетом має бути компетентність, готовність жінки до самореалізації, бажання працювати у владі, змінювати суспільство. Ми маємо створити правові умови, перебудовувати систему таким чином, щоб рішення жінки працювати на керівній посаді, приймати управлінські рішення, балотуватися сприймалось адекватно і суспільством, і самою жінкою. Думаю, жінки самі тримають себе у рамках стереотипів. Так, жінка може мати безліч домашніх обов’язків, на ній і діти, і домашнє господарство. Треба прийняти для себе рішення – це потрібно мені чи ні. А далі – домовлятись зі своїм чоловіком, родиною, дітьми ‒ і діяти. Ми створили «Київську Академію жіночого лідерства» і сподіваємось, що системне навчання, розвиток управлінських навичок допоможуть жінкам приймати сміливі рішення», ‒ зазначила заступниця голови Київської міської державної адміністрації Марина Хонда.

Про важливість розвитку управлінського потенціалу жінок та їхнього кар’єрного зростання, переваги від представленості жінок у владі та економіці, успіхи гендерної інтеграції говорили експерти та експертки дискусійної панелі І «Жіноче лідерство ‒ стратегічний ресурс управління змінами» ‒ Віцеспікерка Верховної Ради України Олена Кондратюк, директор Національного демократичного інституту в Україні Ієн Вудвард, заступниця голови КМДА Марина Хонда, Голова Національного агентства України з питань державної служби Наталія Алюшина. Про ефективність гендерного підходу до організації життєдіяльності міст, важливість гендерного паритету в публічному управлінні, рівноцінність участі жінок і чоловіків у прийнятті рішень говорили експерти дискусійної панелі ІІ «Гендерні підходи та гендерний паритет – можливість для соціальних змін» ‒ заступник Міністра у справах ветеранів з питань євроінтеграції Олексій Ілляшенко, заступник голови КМДА Валентин Мондриївський, Міжнародний консультант Структури ООН Жінки з гендерного та правозахисного підходу в реформі децентралізації (Канада) В’ячеслав Балан, міжнародний експерт ПРОООН Микола Ябченко.

Другий Київський Форум рівних прав і можливостей – відкрита платформа діалогу. У цьому році Форум розпочав роботу 10 вересня у прямому ефірі телеканалу «Київ». Під час дискусій спікерки та спікери наголосили, що жінкам потрібно навчатися лідерству, а суспільство має підтримувати тих, хто йде у політику чи на керівну посаду, а також зійшлись у думці, що досягнення гендерної рівності має бути результатом усвідомленої активності жінок та готовності до змін з боку чоловіків.

Більш детально читайте на сайті управління з питань гендерної рівності ‒ https://genderequality.kyiv.ua/druhiy-forum-prav-i-moglivostey/.

 

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]