Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

В рамках виконання е-петиції у столиці встановлюють контейнери для збору небезпечних відходів

26 січня 2018 року

В рамках виконання е-петиції у столиці встановлюють контейнери для збору небезпечних відходів

У столиці з'явилися перші контейнери для відпрацьованих батарейок, енергозберігаючих ламп та ртутних термометрів. Їх встановили за адресами Ярославів Вал, 19 та Мала Житомирська, 11. У планах міської влади розмістити ще 106 таких конструкцій протягом першого кварталу цього року у всіх районах міста.

Контейнери для збору небезпечних відходів встановлюють в рамках виконання успішної електронної петиції  щодо створення у столиці мережі автоматів для збору батарейок, енергозберігаючих ламп, ртутних градусників, пластикових пляшок тощо (https://petition.kievcity.gov.ua/petition/?pid=491).

Загалом, для реалізації петиції, міська влада придбала 150 контейнерів для збору небезпечних відходів, за рахунок коштів Київського міського фонду охорони навколишнього природного середовища. Також було проведено переговори з потенційними партнерами – підприємствами-переробниками небезпечних відходів, які вже підтвердили свою готовність до співпраці в частині утилізації люмінесцентних ламп і термометрів.

Окрім того, передбачено 700,00 тис. грн. в проекті переліку природоохоронних заходів на 2018 рік на утилізацію ртутовмісних відходів. Також до цього переліку включено першочергові заходи для забезпечення збору небезпечних відходів – придбання машини та обладнання для збору, транспортування та складування небезпечних відходів, придбання контейнерів та іншого обладнання для тимчасового зберігання відходів, облаштування складу для зберігання відходів.

Технічні параметри контейнерів повністю виконують вимоги до зберігання в них небезпечних відходів. Внутрішні робочі поверхні покриті шаром ізоляційного демпферного матеріалу, що зменшує можливість механічного пошкодження відходів, і, відтак, робить контейнер екологічно безпечним. Проте, енергозберігаючі лампи та ртутні термометри бажано викидати в упаковці (або обгорнути шаром паперу).

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]