Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Валентин Мондриївський: 13 професійних коледжів перейдуть у комунальну власність

07 жовтня 2021 року, 16:09

13 державних професійно-технічних училищ реорганізують у комунальні професійні коледжі, шляхом передачі їх від Міністерства освіти і науки до Департаменту освіти і науки міста Києва. Відповідне рішення підтримали депутати Київської міської ради на черговому засіданні сесії.

За словами заступника голови КМДА Валентина Мондриївського, прийняття відповідного рішення стане останнім кроком для передачі закладів у комунальну власність Києва. Крім того, в місті активно працюють над передачею ще 8 училищ.

«У Києві поступово відходять від пострадянського стереотипу – «ПТУ», яке асоціювалося винятково з непрестижною освітою. Ми зробили цей напрям освіти не тільки престижним, а й конкурентоспроможним. Учнів наших закладів гарантовано забезпечують першими робочими місцями за обраною професією, вони отримують заробітну плату при проходженні виробничої практики, а учням перших курсів обов’язково видають перший робочий інструмент та спеціальний робочий одяг», – розповів Валентин Мондриївський.

Він зазначив, що тільки у 2021 році з бюджету міста виділили понад 800 млн грн на розвиток професійної (професійно-технічної) освіти.

«Впевнений, що завдяки системному підходу та ефективній співпраці влади і соціальних партнерів-роботодавців, а також за відповідного фінансування галузі, ми забезпечимо економіку Києва кваліфікованими та професійними кадрами», – підкреслив Валентин Мондриївський.

Також він додав, що, відповідно до чинного законодавства, заклади професійно-технічної освіти можуть називатися й професійними коледжами. Такі заклади вже створені на теренах України Міністерством освіти і науки. А в проєкті майбутнього закону «Про професійну (професійно-технічну) освіту» взагалі визначений лише один тип закладу – професійний коледж.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]