Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Валентин Мондриївський: 2021 рік уже став рекордним за кількістю демонтажів незаконної реклами в Києві за останні 5 років (+фото)

10 грудня 2021 року, 13:10

За 11 місяців цього року в Києві демонтовано більше 23 тисяч конструкцій, що не відповідали Правилам розміщення зовнішньої реклами та вивісок. Про це повідомив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

«Кияни і гості столиці мають насамперед бачити місто, його архітектуру, а не скупчення реклами на будинках. Ми розробили прості і зрозумілі Правила розміщення реклами і вже четвертий рік активно їх впроваджуємо, про що і кажуть цифри. Для порівняння: за неповний 2021 рік щоденно демонтується 102 конструкції, у той час як у 2020 році таких демонтажів було 90 в день, а у 2017 році – всього 35 конструкцій у день. Ми не зменшуємо темпи і рішуче налаштовані привести до ладу місто», – заявив Валентин Мондриївський.

Правила стали своєрідним дизайн-кодом міста. У них прописані вимоги до рекламних конструкцій та вивісок залежно від їхньої локації у місті – чим ближче до історичного центру, тим ці вимоги суворіші. Зокрема, це стосується і наземної реклами, якої за останні кілька років стало менше на 60%.

«Дійсно, саме фасадна реклама та вивіски найчастіше порушують Правила розміщення реклами у столиці. Щороку кількість демонтованих конструкцій зростає, але кількість незаконних конструкцій все одно не зменшується. Вирішенням цього питання зможе стати законне оформлення вивісок. Київ має один із найпростіших алгоритмів оформлення вивіски. Це абсолютно безкоштовно та потребує мінімального пакету документів, які можна подати онлайн та отримати відповідь впродовж 10 днів», – підкреслила начальниця Управління з питань реклами КМДА Оксана Поліщук.

Цього року Управління з питань реклами розробило зручний буклет з підказками, за якими оформлення вивіски за правилами просте і зрозуміле та гарантовано вбереже будь-яку вивіску від демонтажу.

Нагадаємо, що Управління з питань реклами КМДА та КП «Київреклама» активно інформують про найактуальніші новини на своїй офіційній сторінці у Facebook, де можна не тільки прочитати свіжу інформацію, а й отримати фахові відповіді на ваші запитання.

 

Демонтаж незаконної зовнішньої реклами та вивіски на вулиці Великій Васильківській

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]