Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Валентин Мондриївський: 423 столичні школи відкрились для очного навчання

22 листопада 2021 року, 15:24

Із 22 листопада столичні школи відкрилися для очного навчання для всіх школярів. Відповідне рішення прийняла комісія ТЕБ та НС КМДА. Про це повідомив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

«Сьогодні 423 столичні школи знову відкрилися для очного навчання, і це стало можливим завдяки реальному зниженню захворюваності серед дітей. Крім того, ситуація у столиці стабілізувалась загалом – зменшується кількість важкохворих із показанням до госпіталізації, а також вивільняються місця в лікарнях із підключенням до кисню. Відповідно до постанови Кабінету Міністрів невакциновані вчителі нині відсторонені від роботи (а це 0,1% від всього викладацького складу), тож на робочих місцях знаходяться лише вакциновані працівники освіти», – заявив Валентин Мондриївський.

Також він зазначив, що заклади середньої освіти провели низку робіт для повернення школярів за парти, зокрема, проведено заходи з дезінфекції та перевірено системи опалення.

«Ми ефективно підготували школи до роботи в умовах карантину і закупили все необхідне для дезінфекції. Також якісно спрацювали і технічні служби, які готували школи до опалювального сезону. Станом на 22 листопада не змогли відкритись лише дві школи в Солом’янському районі через проблеми з теплом: у першій сталась аварія на трубопроводі, а в другій, приміщення якої перебуває на балансі Міністерства освіти, з незрозумілих причин так і не ввімкнули опалення», – підкреслив Валентин Мондриївський.

Заступник голови КМДА зауважив, що школярі підуть на зимові канікули вчасно і подовження канікул не буде.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]