Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Валентин Мондриївський: Для майбутніх першокласників у школах Києва залишилося ще понад 2,5 тисячі вільних місць

14 липня 2021 року, 13:32

У Києві сформовано 1065 перших класів та зараховано майже 30 тисяч першокласників. Про це повідомив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

«Як і минулого року, найбільшу кількість першачків ми маємо у школах Дарницького району. Рекордсменом за кількістю перших класів є Слов’янська гімназія, де сформовано 9 паралелей. Одночасно з тим, кожна десята школа Києва має лише один перший клас. Наразі у закладах загальної середньої освіти міста залишилося понад 2,5 тисячі вільних місць», – розповів Валентин Мондриївський.

Він підкреслив, що з 2017 року відповідно до законодавства у сфері освіти у Києві не проводять іспити для першачків. Для зарахування дитини до 1-го класу закладу загальної середньої освіти за місцем проживання необхідно принести лише заяву, копію свідоцтва про народження та медичну довідку дитини.

«Гарантоване місце навчання не обмежує право батьків у виборі іншої школи. Якщо вони бажають віддати дитину не за місцем проживання, то можуть скористатись правом вибору та подати заявки на вільні місця у кілька інших закладів освіти», – зазначила директорка Департаменту освіти і науки Києва Олена Фіданян.

Вона додала, що у 2021/2022 навчальному році учні 1-4 класів навчатимуться за програмою Нової Української Школи. А понад 900 учнів 5-х класів із 23-ох закладів загальної середньої освіти Києва братимуть учать в освітньому проєкті всеукраїнського рівня за темою «Розроблення і впровадження навчально-методичного забезпечення для закладів загальної середньої освіти в умовах реалізації Державного стандарту базової середньої освіти».

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]