Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Валентин Мондриївський: Гуманітарний штаб Києва зібрав більше 6000 тонн продовольчих товарів

02 травня 2022 року, 8:31

Від початку роботи Гуманітарного штабу Києва, за березень та квітень, було закуплено та отримано від благодійних організацій більше 6000 тонн продовольчих товарів. Про це повідомив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

«Основне завдання Гуманітарного штабу, яке поставив мер Києва Віталій Кличко, було забезпечити продуктово-товарний запас на два тижні із розрахунку на 2 мільйони киян, які залишились в місті. В першу чергу такий крок був потрібен, щоб забезпечити резерв столиці на випадок блокади. Виходячи з планів росіян, вони готувались саме оточити Київ. І відсутність харчів та води могли призвести до гуманітарної катастрофи. На сьогоднішній день оточення столиці не загрожує, але ми готові до будь-якого сценарію розвитку подій. Всім необхідним місто забезпечене. А запаси розподілені по хабах таким чином, щоб у ворога не було можливості їх знищити одним чи декількома ударами», – заявив Валентин Мондриївський.

Також він додав, що крім продуктових запасів місто заготувало в достатній кількості й товари першої необхідності та ліки. Також, за словами заступника голови КМДА, за останні два місяці велась і активна робота із забезпечення всім необхідним людей, які залишились в столиці та не мали змоги з тих чи інших причин забезпечити себе.

«У перші тижні війни, коли почав закриватись бізнес, були зачинені магазини, важка ситуація була з виплатами заробітної плати, ми організували забезпечення гарячим харчуванням, продуктовими пайками та предметами першої необхідності всіх тих, хто потрапив у важку життєву ситуацію. Щодня в місті видавалось декілька тисяч продуктових наборів в районних гуманітарних штабах, соціальна служба, за підтримки волонтерів, розвозила необхідне по домівках тим, хто з різних причин не міг вийти з дому. Батальйони тероборони та чергові на блокпостах були забезпечені гарячим харчуванням. Загалом, ту чи іншу допомогу в столиці отримали більше 200 тисяч киян. Крім того, за підтримки Гуманітарного штабу Києва, було організовано логістичну допомогу торгівельним мережам і в найкоротший термін магазини відновили свою роботу. Активно відновлює свою роботу і решта бізнесу, що повертає столицю до нормального життя», – зазначив Валентин Мондриївський.

Робота Гуманітарного штабу Києва, який зібрав більше 6000 тонн продуктів харчування, понад 8 тисяч палет непродовольчих товарів та організував логістику в умовах військового стану, стала ключовим фактором у забезпеченні нормальної життєдіяльності столиці.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]