Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Валентин Мондриївський: Київ представлять на Днях української культури в Болгарії

02 липня 2021 року, 11:12

Аматорські колективи Києва візьмуть участь у Днях української культури в Болгарії, де популяризуватимуть українську пісню та культуру. Про це повідомив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

«Організаторами Днів української культури в Болгарії є Київський міський центр народної творчості та культурологічних досліджень, а також община міста Бургас. Самі заходи спрямовані на популяризацію української культури, покращення позитивного іміджу нашої країни за кордоном та культурний обмін між Болгарією та Україною», – розповів Валентин Мондриївський.

За його словами, у заходах із української сторони братимуть участь такі аматорські колективи Києва: Заслужений народний ансамбль пісні і танцю України «Дарничанка» Київського Центру культури «Печерськ» (художній керівник – заслужений працівник культури України, професор Петро Андрійчук), Капела «Бандуристів» Київського Національного університету культури і мистецтв (художній керівник – заслужений артист України, професор Андрій Іваниш), а також Зразковий фольклорний ансамбль «Ягілочка» Київського Центру дитячо-юнацької творчості Дніпровського району (художній керівник – Світлана Шевченко).

«Уже сьогодні ввечері о 18:30 у Бургасі відбудеться «Справжнє свято української пісні», яке і розпочне святкування Днів української культури в Болгарії. Усі заходи триватимуть до 14 липня», – зазначили в Департаменті культури КМДА.

За інформацією Департаменту, окрім концертної програми під назвою «З піснею у серці» у програмі передбачені:

  • майстер-клас із особливостей болгарського народного співу від Мілки Андрєєвої – Народної артистки Болгарії. Розучування народної болгарської пісні та народного танцю під назвою «Хора»;
  • майстер-клас із народного співу від професора Київського національного університету культури і мистецтв Петра Андрійчука;
  • батл для дитячої групи з вивчення болгарської мови;
  • флешмоб із болгарськими та українськими прапорами;
  • конференція з питань майбутньої співпраці за участю представників відділу культури Общини Бургас та підписання Меморандуму про співпрацю і налагодження культурних зв’язків між країнами.

Довідково.

Київський міський центр народної творчості та культурологічних досліджень уже четвертий рік плідно співпрацює з відділом культури Общини Бургас. За час співпраці було представлено аматорське циркове мистецтво Києва, підготовлено та продемонстровано циркові вистави «Вінок дружби», «Чарівний замок» тощо. Також налагоджено співпрацю з народною артисткою Болгарїі Мілкою Андрєєвою.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]