Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Валентин Мондриївський: «КМДА звернулась до Мінкультури щодо надання Поштовій площі статусу пам’ятки історії національного значення»

04 жовтня 2018 року, 17:07

Сьогодні, 4 жовтня, Департамент охорони культурної спадщини КМДА передав до Міністерства культури облікову справу та всю документацію щодо надання Поштовій площі статусу пам’ятки історії національного значення. Про це повідомив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

«Влітку місто звернулися до Міністерства культури щодо надання Поштовій національного статусу за категорією «пам’ятка археології». Буквально щойно Департамент охорони культурної спадщини передав до Мінкультури облікову документацію щодо надання Поштовій площі ще одного національного статусу – за категорією «пам’ятка історії», – повідомив заступник голови КМДА.

Своєю чергою, директор Департаменту охорони культурної спадщини Олександр Никоряк додав, що на останній нараді в Мінкультури керівництво міністерства пообіцяло передати документацію щодо надання Поштовій площі статусу національної пам’ятки у максимально стислі строки.

«Ми максимально оперативно опрацювали документацію, що нам передали ГО «Громада Андріївський узвіз» та інші представники громадськості. Тепер справа за Мінкультури. До речі, це перший документ, який виходить із печаткою новоствореного департаменту – як окремого структурного підрозділу та за моїм підписом як директора. Вважаю, що це дуже символічно, оскільки Поштова – наразі один із найважливіших об’єктів для нас», – сказав Олександр Никоряк.

Нагадаємо, що рішення про створення музею на Поштовій площі було прийняте ще у 2015 році.

Також Київ планує використовувати технології Гренобля для консервації знахідок на Поштовій.

21 червня Київрада прийняла рішення щодо збереження артефактів, знайдених під час розкопок на Поштовій площі. Рішення «Про організаційно-правові заходи щодо збереження пам’ятки археології місцевого значення «Ділянка прибережного міського кварталу Середньовічного Києва (ХІ-ХІХ ст.) на Поштовій площі в місті Києві» та музеєфікації об’єктів культурної спадщини» підтримали 68 депутатів.

Рішення, серед іншого, передбачає створення комунального закладу «Центр консервації предметів археології» та проведення міжнародного архітектурного конкурсу.

Повну документацію можна подивитись за посиланням: http://post.knmc.org.ua/node/150.

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]