Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Валентин Мондриївський: Майже 19 тисяч сімей уже прийняли запрошення до дитячих садочків Києва

17 червня 2021 року, 9:47

Майже 19 тисяч сімей уже прийняли запрошення та зараховані до дитячих садочків Києва. Ще 9 тисяч запрошень, що розіслані системою запису, чекають на відповідь від батьків. Про це повідомив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський під час засідання колегії КМДА.

«У новому навчальному році в закладах дошкільної освіти відкрито 29 тисяч 500 місць. Щороку ми модернізуємо дитячі садки та збільшуємо їхню потужність. Тільки у 2020 році ми реконструювали та відремонтували чотири з них. Саме завдяки цьому у столиці з’явилися додаткові місця для наших дітей», – розповів Валентин Мондриївський.

За його словами, 47% дітей зі спискового складу садочків щодня не відвідують їх. Раніше ці місця залишалися порожніми і віддати їх іншим дітям було неможливо. Проте, відповідно до нового Положення про заклад дошкільної освіти, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27 січня 2021 року № 86 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 12 березня 2003 р. № 305», дитина може бути відрахована з дитячого садочку в разі невідвідування закладу дошкільної освіти протягом двох місяців поспіль упродовж навчального року без поважних причин.

«У столиці також продовжується робота над проєктом «Гроші ходять за дитиною», який дає можливість отримати компенсацію за дошкільну освіту з міського бюджету в разі, якщо батьки вирішили віддати дитину до приватного садочка. Тільки у 2020 році понад 1,5 тисячі київських родин уже скористалися цим правом», – нагадав Валентин Мондриївський.

Він додав, що у 2021 році планується відкрити ще 4 дитячих садочки: 2 – у Святошинському, 1 – в Оболонському та 1 – в Дарницькому районах. Окрім того, в Києві реконструюють дві школи у Голосіївському та Солом’янському районах,  здійснять надбудову школи Голосіївського району, а також реконструюють шкільний стадіон у Дарницькому районі.

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]