Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Валентин Мондриївський: Майже 30 тисяч музейних предметів було оцифровано у 2021 році

29 грудня 2021 року, 14:00

Через карантинні обмеження 2021 рік був важким і водночас насиченим та продуктивним, і закладам культури є чим пишатися. За минулий рік проведено понад 300 виставок, обрано 26 керівників закладів культури, відбулось 7 масштабних фестивалів, оцифровано 30 тисяч музейних експонатів. Про це повідомив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

«Карантин вніс свої корективи в культурне життя столиці. Кінотеатри і театри працювали не на повну потужність, більшість заходів було перенесено в онлайн, але нам все ж вдалося провести такі знакові фестивалі як 50-й ювілейний Київський міжнародний кінофестиваль «Молодість», фестиваль «Відкрита музика міста», фестиваль високого мистецтва Bouquet Kyiv Stage, всеукраїнський фестиваль MotoOpenFest, фестиваль О-fest і, звісно, Atlas Weekend, який вже став візитівкою столиці. Величезну роботу зробили і наші музейники, які продовжують оцифрування експонатів, яких тільки у 2021 році стало на 30 тисяч більше», – підкреслив Валентин Мондриївський.

Однією з найважливіших подій року можна вважати затвердження на пленарному засіданні Київської міської ради Комплексної міської цільової програми «Столична культура 2022-2024 роки».

«Програму розроблено з метою збереження та розвитку закладів культури, відродження духовних традицій, підвищення доступності та розширення спектру культурних послуг для різних категорій мешканців, підтримки різноманіття творчої діяльності та креативних індустрій у столиці, а також сприяння успішній інтеграції у світовий міжкультурний простір», – заявила директорка Департаменту культури КМДА Яна Барінова.

Крім того, за ініціативи та підтримки Департаменту культури вже другий рік поспіль відбувся Київський Форум толерантності (міжетнічна та міжконфесійна платформи), реалізовано творчий проєкт «Київ Мистецький», присвячений Всеукраїнському дню працівників культури та майстрів народного мистецтва. Новий комплексний формат відзначення цього свята поєднав у собі дві рівноцінні мистецькі події – святкові урочистості та громадське обговорення питань, пов’язаних із розвитком культурної галузі, розробку стратегічних планів у цілому. Понад десяти виставок було проведено до 30-річчя Незалежності України, зокрема, «За суверенну соборну Українську державу. Героїка УПА і підпілля ОУН», виставку дитячих робіт із зони проведення АТО/ООС «Незалежність – очима дітей війни», фотовиставку «Моя Батьківщина – вільна Україна», виставку «Сучасне мистецтво України».

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]