Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Валентин Мондриївський: Майже 90% київських школярів відновили навчання у дистанційному режимі

04 квітня 2022 року, 15:14

268 тисяч київських учнів або майже 90% школярів уже приєдналися до дистанційного навчання у столичних закладах середньої освіти. Про це повідомив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

«Ще 21 березня ми почали долучати школярів до освітнього процесу шляхом відновлення комунікації з викладачами. Так, багато київських школярів перебувають за межами Києва, але вони мають змогу долучатись до онлайн навчання. Саме тому було прийнято рішення із 28 березня почати відновлення уроків у дистанційному режимі, який ми використовували під час локдауну, пов’язаному з епідемією COVID-19. Але цього разу вчителі ще враховують і воєнний стан у країні, у тому числі, повітряні тривоги, які лунають під час занять», – зазначив Валентин Мондриївський.

Він додав, що відновлений освітній процес за рекомендаціями фахівців зроблено максимально м’яким для учнів.

«Розуміючи те, у яких умовах нам доводиться відновлювати навчання, ми маємо дотримуватись певних правил. У першу чергу, діти не мають відчувати тиску, а цього досягаємо через уникнення негативних оцінок та зменшення навантаження у вигляді домашніх завдань. Також необхідно врахувати і те, що на сьогодні не всі викладачі можуть також повноцінно надавати матеріал відповідно до освітнього плану, тому ми закликаємо учнів і батьків звернути увагу на безкоштовні всеукраїнські сервіси, де транслюються уроки з основних дисциплін», – наголосив Валентин Мондриївський.

Заступник голови КМДА також зауважив, що згодом буде прийнято рішення щодо закінчення навчального року – термінів та умов.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]