Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Валентин Мондриївський: На Поштовій площі відкрили Алею поштових марок (+фото)

08 жовтня 2021 року, 13:29

До Всесвітнього дня пошти на Поштовій площі відкрили ще один унікальний культурно-пізнавальний об’єкт – Алею поштових марок. Її облаштування відбулося за ініціативи АТ «Укрпошти» та за підтримки Київської міської державної адміністрації та Подільської районної в місті Києві державної адміністрації. Про це повідомив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

«Місце розміщення Алеї є досить символічним – навколо фонтану на Поштовій площі, неподалік від першої Поштової станції, яка є пам’яткою архітектури. Тут розмістили 30 марок загальнонаціональної та київської тематики, які зібрали найвищі світові нагороди філателії та прославили нашу державу далеко за її межами. Цей набір створили спеціально до 30-річчя незалежності України», – розповів Валентин Мондриївський.

Як зазначили в АТ «Укрпошта», у всьому світі поштова марка – це не лише знак поштової оплати, а й потужний засіб популяризації національного надбання: світочів вітчизняної культури, науки, мистецтва, полотен талановитих художників, споруд відомих архітекторів, подій світового значення, геніальних відкриттів.

«Марки – окремий вид мистецтва, що рік за роком відтворює сучасну й не тільки історію України. Ідея увіковічнити кращі марки про Україну та Київ на Поштовій площі виникла в співпраці між «Укрпоштою» та міською владою задля спільної цілі – покращувати та наповнювати наше місто якісними культурними та історичними продуктами», – додала директорка Департаменту культури КМДА Яна Барінова.

Відкриття Алеї поштових марок

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]