Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Валентин Мондриївський: Один із дитсадків Києва відтепер прийматиме дітей від 1 року та дітей з особливими освітніми потребами

04 листопада 2021 року, 14:08

У Києві змінять тип та найменування дошкільного навчального закладу № 168, що у Солом’янському районі. Відповідне рішення сьогодні, 4 листопада, підтримали 89 депутатів Київради.

За словами заступника голови КМДА Валентина Мондриївського, відповідно до рішення, цей дитячий садок перейменують на заклад дошкільної освіти (ясла-садок) комбінованого типу № 168 «Карамелька».

«Завдяки такому рішенню у дитячому садочку прийматимуть дітей від 1 року та дітей з особливими освітніми потребами. Для цього у закладі відкрито 2 спеціальні групи для дітей з порушенням мовлення, 2 спеціальні групи для дітей з порушення опорно-рухового апарату та інклюзивні групи. Крім того, тут облаштовані пандуси, ліфт та заїзди з пониженням бортових каменів», – розповів Валентин Мондриївський.

Він нагадав, що цей садок, який розташований на вулиці Вацлава Гавела, 81-А, планували збудувати ще майже 40 років тому. Але об’єкт так і не завершили. Він десятки років стояв як недобудова та фактично став місцем проживання для безхатченків.

«Попри всі складнощі й кризу, що спричинила пандемія коронавірусу, ми добудували садок, облаштували його і ввели в експлуатацію ще минулого року. Новий сучасний триповерховий заклад розрахований на 230 дітей – 14 груп. Садок має усе необхідне для комфорту дітей та, зокрема, й маломобільних відвідувачів», – додав Валентин Мондриївський.

Також він зазначив, що в Києві продовжують приводити типи закладів освіти до нового освітнього законодавства України та розширювати їхні можливості.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]