Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Валентин Мондриївський: Столичні школи прийняли 25 тисяч першокласників

01 вересня 2022 року, 12:58

1 вересня в столичних школах розпочали навчання 25 тисяч першачків. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

«Ми зробили все для того, щоб саме учні молодших класів розпочали очне навчання у школах, бо вони з перших кроків мають відчути атмосферу, колектив та важливість у їхньому шкільному житті вчительки. Основною складовою офлайн навчання буде безпека. У всіх шкільних укриттях організовано повноцінний простір для навчання, щоб освітній процес не зупинявся. Свято першого дзвоника здебільшого пройшло без традиційних лінійок, а кожний день у школярів тепер буде починатися з правил безпеки під час повітряної тривоги», – написав Валентин Мондриївський.

Заступник голови КМДА також зазначив, що перевірку проведено у всіх школах – 421 закладі середньої освіти, і на сьогодні школи Києва здатні забезпечити одночасно укриття для 145 тисяч учнів та освітян одночасно.

«Столичні школи готові працювати у змішаному режимі задля забезпечення повноцінного освітнього процесу», – запевнив Валентин Мондриївський.

Він також зауважив, що навантаження на освітян не зменшилось, а навіть стало більшим.

«Зараз до Києва повернулось майже 180 тисяч учнів, із яких 138 згодились розпочати навчання офлайн. Решта мала можливість обрати між онлайн та індивідуальним навчанням, що створює додаткове навантаження для вчителів. Але батьки не стануть заручниками обраного типу навчання, бо вони мають змогу його змінити в подальшому. Ситуація змінюється динамічно, і навіть протягом вересня ще будуть повертатись школярі до Києва, а певні заклади, де ще йдуть ремонтні роботи (у столиці було пошкоджено загалом 81 заклад освіти), згодом відновлять роботу і також відкриють двері для учнів. Поки що столиця прийняла на навчання 3 600 дітей переселенців і готова прийняти ще», – зауважив Валентин Мондриївський.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]