Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Валентин Мондриївський: Столичні школи та садочки продовжують працювати у штатному режимі

14 лютого 2022 року, 13:12

Столичні школи і садочки працюють у штатному режимі, ситуація із захворюваністю покращується, щодо безпеки дітей і вчителів – всі відповідальні особи в закладах освіти отримали відповідні інструкції. Про це повідомив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

«Зараз найактуальніше питання – безпека школярів. Уже три тижні персонал закладів освіти проходить інструктаж щодо дій у разі надзвичайних ситуацій, і можу запевнити всіх: наші освітяни готові чітко і виважено діяти в будь-якій ситуації. Працівники знають послідовність дій і як поводитись у позаштатних ситуаціях, де розташовані укриття і яким маршрутом до них рухатись. Найголовніше зараз – не панікувати, а нам з вами, батькам, пояснити своїм дітям необхідність уважно слухати викладачів та чітко виконувати їх інструкції. Тільки так ми збережемо життя наших дітей», – заявив Валентин Мондриївський.

Також він нагадав про правила роботи шкіл в умовах карантинних обмежень.

«Керівництво столиці прийняло правильне рішення щодо роботи закладів освіти, а саме: не вводити загальний локдаун. Директори шкіл приймають рішення про перехід на дистанційне навчання класу або школи, виходячи із показників свого підрозділу. Так у Києві абсолютна більшість шкіл продовжувала працювати, і захворюваність зараз вже пішла на спад. На сьогодні на повній дистанційці перебувають лише 19 із 425 столичних шкіл, і хворіє на COVID-19 трохи більше одного відсотка учнів», – підкреслив Валентин Мондриївський.

Щодо садочків, то з 580 закладів дошкільної освіти через COVID-19 закрито всього 6.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]