Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Валентин Мондриївський: У Києві тестують додаток із фізики для учнів 8 та 9 класів

15 квітня 2021 року, 17:17

Учні 8-их та 9-их класів столичних закладів освіти взяли участь у тестуванні додатку «BookVAR», розробленому КНП «Освітня агенція міста Києва». У безкоштовному додатку для мобільних пристроїв доступні вже 80 експериментів зі шкільної програми з фізики із застосуванням технологій доповненої реальності. Про це розповів заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

«Завдяки спеціальному додатку кожен учень просто зі свого смартфону зможе прослухати тему уроку, роздивитися будь-який дослід у 3D форматі та пройти тест на засвоєння матеріалу. Наразі «BookVAR» працює з підручниками за редакцією Бар’яхтара. Робота з підключенням інших підручників, що рекомендовані МОН, вже триває», – повідомив Валентин Мондриївський.

Він пояснив, що учням достатньо лише завантажили додаток із Play Market або App Store на мобільний телефон чи планшет, зареєструватись та активувати код від системи. Завдяки інтуїтивному простому інтерфейсу впоратись зможе будь-хто. Департамент освіти і науки разом із КНП «Освітня агенція міста Києва» підготував детальну інструкцію та рекомендації для учнів, викладачів та батьків за посиланням: https://don.kyivcity.gov.ua/news/11129.html.

«До розробки проєкту долучалися й київські заслужені вчителі, завдяки чому розробникам вдалося домогтися максимальної реалістичності експериментів. Разом вони створили інноваційний продукт, аналогів якому немає у Європі», – зазначив Валентин Мондриївський.

Він додав, що приєднатися до тестування можуть також і школи з інших міст України, а Освітня агенція із задоволенням прийматиме всі пропозиції та ідеї на електронну адресу: [email protected].

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]