Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Валентин Мондриївський: У Києві відкриють фотовиставку Жульєна Брайана, який своїми знімками увічнив перші дні Другої світової війни в Польщі та Україні

18 червня 2021 року, 14:30

У Києві планують відкрити фотовиставку відомого американського фотографа Жульєна Брайана, який своїми знімками увічнив перші дні Другої світової війни в Польщі, Україні та інших країнах, які перебували під окупацією Німеччини. Про це домовилися заступник голови КМДА Валентин Мондриївський із Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Польща в Україні Бартошем Ціхоцьким під час офіційної зустрічі.

«Україна й Польща мають величезний та успішний досвід реалізації спільних проєктів. Так, за ініціативи польської сторони, одразу після завершення реконструкції вулиці Івана Франка, біля бібліотеки імені Адама Міцкевича встановлять пам’ятник легендарній Анні Валентинович – українці, яка разом із колегами заснувала профспілку «Солідарність». Наразі погруддя тимчасово розміщене біля посольства Польщі», – зазначив Валентин Мондриївський.

За його словами, основною метою візиту Надзвичайного і Повноважного Посла Республіки Польща стало обговорення ініціативи організації у громадському просторі Києва виставки фотографій Жульєна Брайана – американського фотографа, який документував життя мешканців міст, що перебували під облогою Німеччини під час Другої світової війни між 1935 і 1939 роками.

Валентин Мондриївський додав, що міська влада підтримує таку ініціативу польської сторони та найближчим часом запропонує варіанти публічних просторів для розміщення відкритої фотовиставки.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]