Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Валентин Мондриївський: У Києві з’явився Центр консервації предметів археології

18 січня 2021 року, 17:16

У столиці офіційно з’явився Центр консервації предметів археології. Пріоритетними напрямами роботи нового комунального закладу будуть наукові дослідження й розробка наукової документації археологічних пам’яток Києва. Про це повідомив в. о. першого заступника голови КМДА Валентин Мондриївський.

«Першочерговим завданням інституції стане опрацювання історичних цінностей, які були знайдені під час археологічних розкопок на Поштовій площі. Робота проводитиметься в тісній співпраці з Інститутом археології НАН України та його Київською експедицією», – розповів Валентин Мондриївський.

Загалом заклад проводитиме заходи з консервації археологічних предметів, експериментальними дослідженнями, розробленням і впровадженням у практику консервації та реставрації археологічних предметів, пам’яток містобудування, архітектури та монументального мистецтва, їх обстеження та дослідження. Важливою складовою роботи стане вивчення, аналіз та застосування досягнень світової науки за профілем Центру, співпраця із вітчизняним та закордонними подібними закладами.

«В Україні немає аналогічних установ та можливостей для здійснення кваліфікованої консервації і музеєфікації археологічних знахідок. Особливо це стосується дерев’яних артефактів. Спеціалісти новоствореного Центру користуватимуться переважно закордонним досвідом. Наше найголовніше завдання – зберегти всі артефакти, знайдені під час археологічних досліджень», – зазначив директор Департаменту охорони культурної спадщини Олександр Никоряк.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]