Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Валентин Мондриївський: У Солом’янському районі з’явиться дитсадок комбінованого типу

07 вересня 2021 року, 13:45

Сьогодні, 7 вересня, за рішенням бюджетної комісії Київради в дошкільному навчальному закладі № 168 змінять тип і найменування. Після підтримання цього рішення депутатами Київради на пленарному засіданні заклад перетворять на ясла-садок комбінованого типу № 168 «Карамелька».

За словами заступника голови КМДА Валентина Мондриївського, завдяки такому рішенню у столиці не тільки продовжують приводити типи закладів освіти до нового освітнього законодавства України, а й розширюють їхні можливості.

«Після підтримання цього рішення Київрадою дитячий садочок прийматиме діток від 1 року та дітей із інвалідністю. Для цього в закладі відкрито дві спеціальні групи для дітей із порушенням мовлення та 2 спеціальні групи для дітей із порушенням опорно-рухового апарату», – розповів Валентин Мондриївський.

Також він нагадав, що дитячий садок № 168 на Відрадному масиві Солом’янського району планували звести ще майже 40 років тому і до минулого року об’єкт вважався довгобудом.

«Минулого року за ініціативи київської міської влади цей садок нарешті добудували. Новий сучасний заклад на три поверхи розраховано на 260 дітей – 14 груп. Садок має систему внутрішнього та зовнішнього відеоспостереження, охоронну сигналізацію, домофонний зв’язок біля входів на територію та в будівлю. Приміщення ж дошкільного закладу облаштоване і для маломобільних відвідувачів: тут є пандуси, ліфт та заїзди з пониженням бортових каменів», – зазначив Валентин Мондриївський.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]