Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Валентин Мондриївський: Введення в Києві дистанційного навчання –  вимушений крок, який зроблений за рекомендацією медиків

01 листопада 2021 року, 18:14

У столиці стрімко зростає кількість захворювань на COVID-19, велика кількість важких випадків, а заповнюваність ліжок із підключенням кисню становить 72%. Медики вважають, що це ще не пік захворюваності. Введення в столиці дистанційного навчання для всіх школярів зумовлене необхідністю зупинити стрімке розповсюдження коронавірусу в Києві. Про це заявив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

Він підкреслив, що це вимушений, але необхідний крок, а рішення приймалося після фахових консультацій із Міністерством освіти та науки та Міністерством охорони здоров’я. Статистика показує, що саме діти часто хворіють на COVID-19 в легкій формі або взагалі безсимптомно.

«Столичні працівники освіти вакциновані на понад 90%, у той час, коли вакцинація у місті вдвічі менша, а це ризик не просто захворіти, а й потрапити до лікарні в тяжкому стані. Медики б’ють на сполох, закликаючи вакцинуватися та врешті розірвати ланцюг захворюваності. Зупинити епідемію можна лише за допомогою рішучих та фахових кроків, ми маємо керуватися досвідом і логікою, а не емоціями. За один-два тижні таких обмежень ми, можливо, зможемо це зробити, аби уникнути більш серйозного локдауну із зупинкою громадського транспорту. Ми розуміємо, що дистанційне навчання для дітей 1-4 класів – це, в першу чергу, проблема для їхніх працюючих батьків, і є відповідна петиція, яка набрала необхідну кількість голосів. Ми звертаємося з проханням до керівників підприємств та власників бізнесу, де працюють батьки школярів, з розумінням поставитись до цього, так само, як і місто пішло назустріч бізнесу, зменшивши вартість оренди комунального майна», – підкреслив Валентин Мондриївський.

У столиці, відправивши дітей на дистанційне навчання, спиралися на досвід тих європейських країн, де рівень вакцинації був достатньо низький (зокрема досвід Латвії), а такі заходи показали свою ефективність.

Також заступник голови КМДА зауважив, що столична влада зацікавлена в якомога скорішому поверненні учнів за парти – виключно за умови, що це не спричинить нову хвилю захворюваності.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]