Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Від початку повного скасування паперових талонів е-квитком скористалися 119 млн разів

17 грудня 2021 року, 10:29

П᾽ять місяців, як Київ повністю відмовився від паперових талонів у громадському транспорті. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє Департамент інформаційно-комунікаційних технологій.

Від початку повного скасування паперових талонів е-квитком скористалися 119 млн разів. Лише за листопад у громадському транспорті було використано майже 20 млн е-квитків.

Також у міському застосунку «Київ Цифровий» було згенеровано 10 млн QR-квитків. Зокрема, у застосунок користувачі додали вже понад 500 тис. транспортних карт.

Завдяки введенню е-квитка, місто отримало інструмент для якісного аналізу. Стали зрозумілі наступні етапи розвитку муніципального транспорту, щоб зробити його зручнішим та привабливішим для киян та гостей міста.

«Київ Цифровий» надає можливість придбати QR-квиток безготівково – із банківської картки, Apple Pay або Google Pay. QR-квитки в застосунку розроблені так, щоб користувачі могли купити їх миттєво – без потреби стояти в черзі до каси чи терміналу.

Щоб оплатити проїзд QR-квитком із «Київ Цифровий», потрібно:

  • відкрити екран із зображенням QR-квитка;
  • прикласти зображення QR-квитка до валідатора. У наземному транспорті – до нижньої дзеркальної частини валідатора, у метро – до дзеркальної частини на турнікеті;
  • дочекатися сигналу підтвердження оплати на валідаторі.

QR-квитки в застосунку діють так само, як паперові, проте в екологічному режимі paperless. Ними можна оплачувати проїзд у метро, автобусах, трамваях, тролейбусах, міській електричці, фунікулері. Термін дії QR-квитка – 15 днів.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]