Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Від початку року столицю відвідали менше 100 тисяч іноземців та близько 170 тисяч внутрішніх туристів

22 листопада 2022 року, 16:42

Від початку року в умовах воєнного стану Київ відвідали менше 100 тисяч іноземців та близько 170 тисяч внутрішніх туристів. Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда.

 «Звичайно, що з початком широкомасштабного вторгнення туристична галузь столиці, як і інших українських міст, перебуває у кризі. За даними Держприкордонслужби, за 9 місяців цього року Київ відвідали близько 98 тисяч іноземців. Але йдеться не про туристів у звичному розумінні, а іноземних журналістів, представників благодійних фондів та міжнародних структур, волонтерів і політиків різних країн. Також, за оцінками експертів, із початку року Київ відвідали близько 170 тисяч внутрішніх туристів», – розповіла Марина Хонда.

Вона також повідомила, що за 9 місяців цього року до міського бюджету надійшло 35,2 млн гривень туристичного збору.

«Для порівняння за 9 місяців 2021 року туристичний збір у бюджет міста становив 46,6 млн грн. При тому, що минулого року за цей час місто відвідали втричі більше іноземців – понад 300 тисяч осіб. Цьогоріч 35,2 млн грн ми отримали саме від тих, хто приїздив у столицю Україну працювати: журналісти, що висвітлюють війну, волонтери, представники різноманітних міжнародних організацій та структур. Нагадую, що ставка туристичного збору вираховується за кожну добу тимчасового розміщення особи у місцях проживання. І, звичайно, іноземці, які приїжджають зараз до Києва у справах чи через професійну діяльність, залишаються у місті довше, ніж залишались туристи для відпочинку», – пояснила Марина Хонда.

Нагадаємо, що ставка туристичного збору в Києві становить 0,6% для внутрішнього туризму та 1% для в’їзного туризму від розміру мінімальної заробітної плати.

Варто зазначити, що з початком повномасштабного вторгнення у столиці набуває популярності цифровий туризм. Так, туристично-культурний хаб Києва відвідали вже понад 300 тисяч користувачів із 30 країн світу.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]